APP EINDEJAARSPREMIE INTERIM

EINDEJAARSAPP INTERIM
Het ABVV heeft een primeur voor de 350.000 uitzendkrachten in ons land. De vakbond stelt een applicatie ter beschikking waarmee uitzendkrachten hun gewerkte dagen makkelijk kunnen bijhouden en een seintje krijgen zodra ze recht hebben op een eindejaarspremie.

Uitzendkrachten kunnen vanaf 1 juli met hun smartphone en/of tablets de gewerkte dagen gemakkelijk bijhouden. De app registreert/berekent en geeft alle informatie omtrent de premie.

De app kan vanaf vandaag worden gedownload via het platform Google Play en de App Store van Itunes, met de sleutelwoorden ‘ABVV’ of ‘eindejaarspremie’. Wie geen smartphone of tablet heeft kan een persoonlijk profiel aanmaken op
eindejaarsapp.rechtenuitzendkracht.be.

In de app vinkt men eenvoudigweg zijn gewerkte dagen of uren aan. De app geeft automatisch informatie over de eindejaarspremie, maar ook over andere rechten van uitzendkrachten.

Als men tussen 1 juli van dit jaar en 30 juni van volgend jaar minstens 65 dagen of 520 uren gewerkt heeft in de uitzendsector heeft men recht op een eindejaarspremie. Die bedraagt 8,27% van het verdiende brutoloon. De premie wordt betaald in december van volgend jaar. Het is dus best handig zijn prestaties bij te houden. Dat kunnen uitzendkrachten vanaf nu veel makkelijker.